Κυριακή 26 Μαΐου 2013

WCPT: είστε έτοιμοι να ενταχθείτε στην παγκόσμια συζήτηση;

24 Μαΐου 2013

Η WCPT προωθεί μια νέα σειρά ευκαιριών για φυσικοθεραπευτές, για να μπορέσουν να δικτυωθούν με συναδέλφους από τον υπόλοιπο κόσμο, μέσω νέων φόρουμ, αλλά και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης του διαδικτύου.
 


Αυτό το μήνα ξεκινά μια νέα ομάδα συζητήσεων στο Facebook για τους φυσικοθεραπευτές που ενδιαφέρονται για τον εθελοντισμό, την άσκηση, τη μελέτη ή τη διεξαγωγή της έρευνας εκτός της χώρας τους . 
Θα υπάρξει μια ενοποίηση των σελίδων της WCPT, του Facebook, του Twitter και του LinkedIn και μια σειρά από φόρουμ στα κοινωνικά μέσα του διαδικτύου, που έχουν συσταθεί από υποομάδες της WCPT για φυσικοθεραπευτές με ένα συγκεκριμένο κλινικό ενδιαφέρον.

Η Tracy Bury, υπεύθυνη της επαγγελματικής πολιτικής της WCPT, εξηγεί ότι η ανάπτυξη των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έχει δώσει νέες ευκαιρίες στο επάγγελμα, εκτοπίζοντας την μέχρι τώρα ενημέρωση μέσω των φόρουμ. Είναι πολιτική της WCPT, αλλά και των συνεργαζόμενων ομάδων της, να βοηθούν τους φυσικοθεραπευτές να επικοινωνούν με συναδέλφους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

"Τα δίκτυα της WCPT και οι υποομάδες φυσικοθεραπευτών με κοινά ενδιαφέροντα, θα χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Twitter και το LinkedIn, όλο και περισσότερο», είπε
"Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή, καθώς και ότι η αλλαγή για την επαγγελματική χρήση τους, δεν είναι πολύ δύσκολη. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας την σωστή επαγγελματική συμπεριφορά και την δεοντολογία του επαγγέλματος κατά τη χρήση τους. Ήδη, πολλές από τις οργανώσεις-μέλη της WCPT προσφέρουν καθοδήγηση στα μέλη τους, σχετικά με αυτό."
"Τα κοινωνικά μέσα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία και τη διάδοση των πληροφοριών, καθώς επίσης και για την παροχή αμοιβαίας υποστήριξης."

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες διευθύνσεις για αυτά που αναφέρουμε:
http://www.wcpt.org/node/100626

πηγή: http://www.wcpt.org/node/100626