Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η αύξηση των επεμβάσεων ολικής αρθροπλαστικής γόνατος δημιουργεί νέο πεδίο εφαρμογής για την Φυσικοθεραπεία

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (The Journal of the American Medical Association), ο συνολικός αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων ολικής αρθροπλαστικής γόνατος έχει αυξηθεί κατά 165% τα τελευταία 20 χρόνια και μπορεί να φθάσει περίπου τις 3,5 εκατομμύρια επεμβάσεις εως το 2030.
Ο Joseph Zeni, PT, PhD, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Delware μελέτησε τις επιπτώσεις της συχνότητας αυτών των επεμβάσεων στην άσκηση του Φυσικοθεραπευτικού επαγέλματος.
Ο λόγος για την αύξηση αυτών των επεμβάσεων είναι η γήρανση του πληθυσμού και οτι οι άνθρωποι θέλουν να παραμείνουν ενεργοί και σε μεγαλύτερες ηλίκίες.
Ο Zeni έχει συνεργαστεί σε μια σειρά από μελέτες που εξετάζουν τα αποτελέσματα μετά από την ολική αρθροπλαστική γόνατος.
Σε μια μελέτη διαπίστωθηκε οτι τα άτομα με ολική αρθροπλαστική γόνατος είχαν αύξηση του σωματικού βάρους μετά από την αντικατάσταση της άρθρωσης. Σε μια άλλη μελέτη εξέτασε προσεκτικά τα αποτελέσματα μετά από ολική αρθροπλαστική γόνατος και διαπίστωσε ότι παρά την αντικατάσταση του γονάτου, πολλά άτομα εξακολουθούσαν να κάνουν καθιστική ζωή.
Έτσι βλέπει μια μεγαλύτερη ανάγκη για εκπαίδευση των ασθενών μετά τη επέμβαση και πιστεύει πως οι Φυσικοθεραπευτές μπορούν να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο σε αυτόν τον τομέα.

Πηγή: http://pttalker.com/2013/02/increase-in-total-knee-replacements-creates-greater-demand-for-physical-therapy/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+PtTalker+%28PT+Talker%29