Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Fit for the future: το νέο σλόγκαν για την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας είναι εδώ


Η WCPT ξεκίνησε την παραγωγή ενημερωτικού υλικού για την υποστήριξη των διοργανώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας του 2013. Το μήνυμα έχει να κάνει και πάλι με την Κίνηση και την Υγεία, αλλά αυτή τη φορά με έμφαση στη φυσική κατάσταση, ασχέτως ηλικίας.


Η εκκίνηση της καμπάνιας έρχεται την ίδια εβδομάδα που η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εφιστά την προσοχή στον κίνδυνο της σωματικής αδράνειας, σαν έναν από τους πιο κοινούς και επίμονους κινδύνους για την  κακή υγεία στον κόσμο. Στο κύριο άρθρο της η Π.Ο.Υ. ζητεί να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε εκστρατείες για την ποιότητα της ζωής και υπογραμμίζει ότι η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τις ατομικές ικανότητες του κάθε ατόμου.
Έτσι με αυτή την προτροπή, η WCPT θα χρησιμοποιήσει το σύνθημα Fit for the future σαν κεντρικό για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας. Θα τονιστεί δε ιδιαίτερα, η σημασία των ειδικών συμβουλών του Φυσικοθεραπευτή για όλους τους ανθρώπους που ασκούνται, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή την σωματική τους ικανότητα.
Η WCPT έχει δημιουργήσει αφίσες και φυλλάδια με κεντρικό μήνυμα Fit for the future, που προορίζονται να διανέμονται απευθείας στο κοινό και να μεταφέρουν βασικά μηνύματα όπως:
  • το να παραμένετε ενεργοί σε όλη τη ζωή σας, σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε το παρόν και να τοποθετήσετε γερά θεμέλια για τα επόμενα χρόνια σας
  • οι άνθρωποι που δεν ασκούνται, κινδυνεύουν να χάσουν την αυτοδυναμία τους και να ζήσουν λιγότερο
  • αν κάποιος έχει προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο άσκησής του, θα πρέπει να πάρει συμβουλές από έναν Φυσικοθεραπευτή, που είναι ο ειδικότερος στην κίνηση και την άσκηση.
"Το σημαντικότερο για την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας είναι ότι πρέπει να τονιστεί η σημασία και η κάθε πτυχή της σωματικής δραστηριότητας, καθώς και η κάθε πτυχή της Φυσικοθεραπείας από την παιδιατρική έως την γηριατρική", δήλωσε η Πρόεδρος της WCPT Marilyn Moffat. "Οι Φυσικοθεραπευτές μπορούν να τονίσουν ακριβώς, τι πρέπει να κάνουμε και πώς το κάνουμε."Η νέα σειρά των υλικών έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους Φυσικοθεραπευτές σε όλο τον κόσμο να οργανώσουν δραστηριότητες και την προβολή της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας. Ωστόσο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η WCPT ενθαρρύνει τους Φυσικοθεραπευτές σε όλο τον κόσμο, για τη δημοσιοποίηση των πτυχών εργασίας του επαγγέλματος και την προβολή του σύμφωνα με τις εθνικές ανάγκες και περιστάσεις.

πηγή: http://www.wcpt.org/node/100781