Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Η άσκηση ως φάρμακο!

από την Ann Gates, BPharm(Hons) MRPharmS (founder of Exercise Works!)




Χρήσεις: Για την πρόληψη και τη θεραπεία των περισσότερων μη μεταδοτικών ασθενειών όπως: καρδιοπάθειες, καρκίνος, υπέρταση, εγκεφαλικά επεισόδια, παχυσαρκία, διαβήτης, οστεοπόρωση, προβλήματα ψυχικής υγείας, νόσος του Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας, άσθμα, χρόνια αποφρακτική νόσς, μυοσκελετικά προβλήματα και πάνω από 100 διαφορετικές ασθένειες, που συνήθως υπάρχουν μέσα σε μία οικογένεια, αλλά και σε γιατρούς και μια ευρύτερη ομάδα επαγγελματιών υγείας.

Προφυλάξεις: Ελέγξτε με το γιατρό σας ή το φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης, αν έχετε ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας ή και άν είναι ανενεργό. Θα σας δώσει συμβουλές για μία ασφαλή και αποτελεσματική σειρά ασκήσεων, για να δοκιμάσετε και να απολαύσετε! Εάν είστε μέλος μιας ομάδας άσκησης, βεβαιωθείτε ότι ο υπεύθυνος της ομάδας είναι μέλος ενός πιστοποιημένου, κρατικού συνήθως, αναγνωρισμένου οργανισμού επαγγελματιών της άσκησης.


Οδηγίες χρήσης: Τουλάχιστον 30 λεπτά, 5 ημέρες την εβδομάδα ή 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, αν είστε ενήλικας. Αν είστε στην παιδική ηλικία ή είστε νεαρό άτομο, μπορείτε να απολαύσετε και να μοιραστείτε με τους φίλους σας  και την οικογένεια σας, πολλές ώρες φυσικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς να προσθέσετε επιπλέον περιόδους αυξημένης φυσικής δραστηριότητας στην ημέρα σας.
Πρώτος στόχος σας είναι να βελτιώσετε την αναπνοή σας, έτσι ώστε να μπορείτε να μιλάτε ενώ ασχολείστε με τη δραστηριότητα σας (αυτό είναι καλό τόσο για την καρδιά, τους πνεύμονες, όσο και τον εγκέφαλο). Ασκηθείτε πίνοντας άφθονο νερό, μαζί με τους φίλους και την οικογένεια σας, σε ευχάριστο περιβάλλον! Σχεδιάστε να απολαμβάνετε τακτικά την άσκηση, σαν μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Διασφαλίστε ότι η οικογένεια και οι φίλοι σας μπορούν επίσης να απολαύσουν την τακτική άσκηση. Μπορείτε να σπάσετε το πρόγραμμά σας σε σύντομες περιόδους δραστηριότητας 10 λεπτών, καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, έχοντας έτσι τα ίδια οφέλη στην υγεία σας! Ξεκινήστε αργά, με 10 λεπτά σωματικής δραστηριότητας ή άσκησης. Στόχος σας, να αυξάνετε σε τακτά διαστήματα την δυσκολία της άσκησης και έτσι θα αρχίσετε να αισθάνεστε την βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης!  
ΠΑΝΤΑ κάνετε προθέρμανση για τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Αυτό βοηθά την καρδιά και τους πνεύμονες σας να προετοιμαστούν για να ασκήθουν, αλλά και να χαλαρώσετε μετά από την άσκηση!  
Το περπάτημα είναι η καλύτερη μορφή άσκησης: είναι δωρεάν, απαιτεί λίγη εξάσκηση και είναι προσιτό στους περισσότερους ανθρώπους, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.Εάν δεν αισθένεστε καλά κατά την άσκηση, σταματήστε τη δραστηριότητα και επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή τον επαγγελματία υγείας που σας έχει δώσει το αντίστοιχο σχέδιο άσκησης.

Ορισμένες σημαντικές πληροφορίες για τα συστατικά: Το προϊόν αποτελείται από 4 κύρια συστατικά: υγιή καρδιά, καθημερινές ασκήσεις, μαζί με τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, πρόσθετο πρόγραμμα ενδυνάμωσης, διατατικές ασκήσεις και ασκήσεις ισορροπίας. Ο συνδυασμός αυτός, σε τακτική βάση, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές σώμα, να μειώσετε τους κινδύνους ασθενειών και λοιμώξεων, καθώς και στη συντήρηση της καλής σας υγείας, της ευζωίας και της ποιότητας της ζωής σας!



ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ! καθώς αυτό βοηθά να δώσει το καλό παράδειγμα ενός υγιεινού τρόπου ζωής και βελτιώνει τις ευκαιρίες στη ζωή τους.
 Δραστικά συστατικά: Φυσικές ορμόνες και χημικές ουσίες που βοηθούν το σώμα να παραμείνει υγιές, όπως οι ενδορφίνες, καθώς και φυσικά παραγόμενες χημικές ουσίες που μειώνουν τη χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση και τη φλεγμονή που προκαλούν πολλές ασθένειες. Βοηθά επίσης σημαντικά στη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών, των μυών, της καρδιάς και της υγείας του εγκεφάλου.

Επίσης περιέχει: Την δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά την αυτοεκτίμηση σας, να αισθανθείτε πιο δραστήριοι, ανεξάρτητοι και να απολαύσετε την καθημερινή σας ζωή. Σημαντικές ποσότητες από αυτά τα ωφέλη μπορείτε να τα απολαύσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Έτσι βοηθάτε να πάρουν το μήνυμα ότι η άσκηση λειτουργεί ! για πολλά και μακροχρόνια προβλήματα υγείας !


Κατασκευαστής: Εσείς, η οικογένεια και οι φίλοι σας! Η τακτική άσκηση, οι συμβουλές και η υποστήριξη λειτουργεί μόνο αν είστε σε θέση να την κάνετε  καθημερινό μέρος της ζωής σας.



Παρενέργειες:
  •     μείωση 35-40 % στον κίνδυνο εμφάνισης κρδιολογικών προβλημάτων
  •     50% μείωση θανάτων από καρκίνο του μαστού
  •     50% μείωση θανάτων από καρκίνο του εντέρου
  •     μείωση 42 % σε θανάτους που σχετίζονται με το διαβήτη
  •     μείωση κατά 42 % του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη
  •     μια σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης: 7mmHg για τη συστολική και σχεδόν 6mmHg για τη διαστολική
  •     μείωση του κινδύνου των πτώσεων και διατήρηση της υγείας των οστών σε άνδρες και ειδικότερα σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση
  •     και γενικά πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς ασθενείς !

Αριθμός παρτίδας: Χορηγήθηκε σε σπίτια, γυμναστήρια, κοινοτικά κέντρα, πάρκα, σε εξωτερικούς χώρους και σε κλειστούς χώρους, σε νοσοκομεία και σε κέντρα υγείας ... σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου υπάρχει πάθος για την υγεία και καλή φυσική κατάσταση και επαγγελματίες με τις κατάλληλες δεξιότητες και κίνητρα, για να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους, για την υγεία σας !


Ημερομηνία λήξης: "Από την κούνια μέχρι τον τάφο": Μια δια βίου δέσμευση, για να σας βοηθήσουμε να απολαύσετε το καλύτερο της υγείας σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις ευκαιρίες της ζωής, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας σας.


ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ;


ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ όλοι οι ασθενείς σας να παίρνουν το φάρμακο αυτό τακτικά, ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ;



πηγή:  http://blogs.bmj.com/bjsm/2012/10/06/exercise-as-a-medicine-for-both-health-professionals-and-patients/