Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά στον κόσμο.


από τον ιστότοπο: MailOnline (Daily Mail)   

Michael Zennie
29 Μαϊου 2014

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τέταρτες στον κόσμο σε αριθμό παχύσαρκων παιδιών, με ποσοστό 30%.
  • Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία και η Σλοβενία ​​έχουν υψηλότερα ποσοστά υπέρβαρων ή παχύσαρκων παιδιών παγκοσμίως.
  • Στην Ελλάδα, το 44% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών είναι υπέρβαρα. 
Τα Αμερικανάκια δεν είναι πλέον τα παχύτερα στον κόσμο παιδιά. Αυτή η διάκριση ανήκει πλεόν στην Ελλάδα και την Ιταλία.Μια νέα έκθεση από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.), κατατάσσει τα παιδιά από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πέμπτη θέση, μετά τις δύο χώρες της Μεσογείου, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σλοβενία​​.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 30% των παιδιών στις Η.Π.Α., ηλικίας 5 έως 17 ετών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, σε σύγκριση με το 44% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών στην Ελλάδα. Στην Ιταλία, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 36% για τα αγόρια και 34% για τα κορίτσια.


Η Ελλάδα στην πρωτοπορία: Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την 4η θέση - σύμφωνα με την νέα έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α.

Παρ' όλα αυτά οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι πολύ μπροστά στην κατάταξη της παιδικής παχυσαρκίας. Ο μέσος όρος για τα 34 έθνη του Ο.Ο.Σ.Α. είναι 23% για τα αγόρια και 21% για τα κορίτσια.
Η
Αγγλία είναι κάτω από τον μέσο όρο για τα αγόρια (22%), αλλά πάνω από αυτόν για τα κορίτσια (26%).


Η νέα έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. θεωρεί σαν κύριο υπεύθυνο για την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας στην Σλοβενία, την Ιταλία και την Ελλάδα την οικονομική κρίση της Ευρώπης.Και οι τρεις χώρες αναγκάστηκαν να μειώσουν τις κρατικές δαπάνες, με αποτέλεσμα την μείωση και των προϋπολογισμών των νοικοκυριών. Με λιγότερα χρήματα για ψώνια, οι οικογένειες επέλεξαν λιγότερο υγιεινά τρόφιμα, περισσότερα προσυσκευασμένα γεύματα και λιγότερα φρούτα και λαχανικά.Κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης 2008-2009, οι οικογένειες στη Μεγάλη Βρετανία, για παράδειγμα, μείωσαν τις δαπάνες για την διατροφή τους κατά 8.5%, το οποίο αύξησε την θερμιδική πρόσληψη κατά 4.5%, επειδή προστέθηκαν περισσότερα σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά στην καθημερινή διατροφή τους. 

Οι Η.Π.Α. εξακολουθούν να έχουν το υψηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας στον κόσμο - αν και ο ρυθμός έχει σταματήσει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια

Για τα συνολικά ποσοστά της παχυσαρκίας, ωστόσο, οι Αμερικανοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλές θέσεις. Το 2012, το 35% των πολιτών των Η.Π.Α. ήταν παχύσαρκοι, σχεδόν το διπλάσιο από το μέσο όρο του Ο.Ο.Σ.Α. (18.4%).Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στην όγδοη θέση με ποσοστό 24.7%. 

Τα ποσοστά παχυσαρκίας των ενηλίκων για την Ελλάδα και την Ιταλία είναι πολύ χαμηλότερα, 19.6% και 10.4%, αντίστοιχα.Συνολικά, τα ποσοστά παχυσαρκίας στις Η.Π.Α. έχουν σταματήσει να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, μια μικρή παρηγοριά για την παχύτερη χώρα στον κόσμο. Μεταξύ 2008 και 2012, το ποσοστό παχυσαρκίας μειώθηκε ελαφρά, μετά την εκτόξευση από την δεκαετία του '70.



πηγή:  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2642803/American-kids-ARENT-fattest-world-distinction-belongs-Greece-Italy.html